Support Ondersteuning bij douaneformaliteiten

Stuurt u iets naar een douaneplichtig land? Dan wordt uw zending door de douane in dat land gecontroleerd. Daarom is het verplicht om douanepapieren bij uw zending te voegen. Bij een commerciële zending heeft u een commerciële factuur nodig. Bij een niet-commerciële zending volstaat vaak een pro forma factuur. Dit verschilt echter per land.

De factuur moet altijd aan de wettelijke eisen voldoen, anders is er geen recht op aftrek van btw of kunnen zendingen vertraagd of niet ingevoerd worden. In My DHL Parcel genereert u in een handomdraai een correcte factuur bij het aanmaken van uw zending. Bekijk de handleiding voor meer hulp. 

Factuurvereisten voor douaneplichtige zendingen

Voldoen uw douanepapieren aan de eisen?

  • Print en bundel alle getypte documenten van uw zending. Denk aan facturen, een kopie van het verzendlabel, een eventueel T-document, certificaten, exportdocumenten etc.
  • Bewaar de kopieën en bevestig het originele papierwerk op het pakket in een doculop (zelfklevende paklijst-envelop).
  • Maakt u uw factuur niet aan in My DHL Parcel? Mail dan een digitale kopie van alle documenten naar [email protected]. Lukt dat niet? Zorg er dan voor dat er een extra set papierwerk óp de zending aangeleverd wordt. 

Heeft u een andere vraag?

Support